Click to Return to the WZ5Q Website. X-treme ESSB Audio FORUM
Talk about that VOODOO, that You Do, Soooo Well!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Deq 2496 - no output?

 
Post new topic   Reply to topic    X-treme ESSB Audio FORUM Forum Index -> The Audion Connection
Author Message
vinster100
Audio Head


Joined: 08 Nov 2015
Posts: 2

PostPosted: Sun Nov 08, 2015 11:36 pm    Post subject: Deq 2496 - no output? Reply with quote

Hi all,

I'm a neophyte eSSB guy and am in the process of building the audio portion of my station. Over the last few weeks I have been purchasing equipment and trying to get things setup. Everything was working fine until I installed the DEq 2496. My current setup is connected in this order.

Heil PR781 mic -> ART Pro MPA II preamp -> Behringer DEQ2496 -> Mackie mixer -> Flex 6500

The newest piece of gear is the DEC2496 and where my problem is. The problem is that I can't seem to get any audio from it with any of the modules turned on or off. If I put it in bypass all mode, my audio chain works fine. I bought the unit on ebay and it powers on, all the menus, metering and everything looks good. I don't know if it is a problem with the unit or if I'm doing something wrong.

I have searched the internet and can't find any reference to this sort of issue. I didn't know where else to ask so I'm hoping someone here can be of assistance. Thanks.

Vincent
Back to top
View user's profile Send private message
kg6pqq
Voodoo Audio Head


Joined: 31 Dec 2008
Posts: 14
Location: Va

PostPosted: Mon Dec 14, 2015 12:08 pm    Post subject: Reply with quote

You could set the RTA to the input and see what your levels are coming in if any at all. On the utilities page I would double check to see if the gain is turned all the way down, its been a minute since going through my 2496 but some of the settings takes a little bit to get used to. I would also bypass different sections to see if one section is the roadblock for your audio. Problems that I know of with the 2496 is the seating of the ribbon cable from the main board to the rear panel. The other one is the main board shorting from contact with the case ( elctrical tape to isolate it normally fixes that). And the last is power supply issues. Good luck
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    X-treme ESSB Audio FORUM Forum Index -> The Audion Connection All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
The Alien Glow phpBB Theme designed by the Misplaced Texan
Protected by Anti-Spam ACP